Responsible Gambling

Responsible Gambling

Gokken is in wezen het inzetten van iets van waarde of waarde in een onvoorspelbare situatie met een onzekere uitkomst. Gokken vereist daarom drie componenten: risico, overweging en een prijs. De kans om te winnen en het risico om te verliezen zijn ook gerelateerd, hoewel gokken altijd een niveau van risico met zich meebrengt dat aanvaardbaar wordt geacht omdat de onzekerheid van gebeurtenissen nooit precies kan worden voorspeld.

gamble

Een gokker verwacht te winnen, maar niet noodzakelijkerwijs precies te krijgen wat hij verwachtte, dus om het spel interessant te houden, zal hij zijn strategie veranderen naar gelang de mogelijkheden van de situatie. Hij kan een veilig spel spelen, in welk geval hij relatief veilige en controleerbare manieren van spelen zal gebruiken (b.v., roll over en call, of gebruik een potlood als straight bet), of hij kan een beetje meer gokken, om de potentiële winst van zijn gok te vergroten (b.v., zet grote bedragen in). Zodra hij echter merkt dat de potentiële winst van zijn gok klein is, heeft hij de neiging de controle te verliezen en te gaan denken aan opnieuw verliezen; vandaar de noodzaak voor hem om de mogelijke uitkomsten van elk van zijn acties te overwegen. Een gokker zal dus altijd moeten handelen, zelfs als dat betekent dat hij daarbij een aanzienlijk bedrag moet uitgeven. Dit heeft alles te maken met de "gokjes" die aan gokken verbonden zijn.

Wanneer een gokker overweegt in te zetten op de waarschijnlijkheid van een bepaalde gebeurtenis, moet de gokker de kansen op die bepaalde gebeurtenis berekenen. Deze kansen zijn in feite het product van verschillende factoren, zoals het soort spel dat wordt gespeeld (bijv. basketbal versus tennis), het aantal spelers in een groep (bijv. drie versus vijf), de speelomgeving (bijv. openbaar versus privé), en de waarschijnlijkheid dat bepaalde factoren de uitkomst beïnvloeden (bijv. de winstkansen van het team). Vervolgens moet de gokker kiezen of hij wil wedden op basis van de kansen van zijn keuze of op basis van zijn persoonlijke mening. Wanneer hij gokt op basis van zijn mening, loopt hij het risico van wat sommigen emotioneel gokken noemen. Dit mag een verantwoordelijke gokker er echter niet van weerhouden een weddenschap aan te gaan; het belangrijkste is dat hij zijn inzet beperkt tot zijn "weloverwogen" oordeel. En waar u ook gaat en staat - of het nu naar het casino is of naar uw gezondheidsprofessional, u kunt er zeker van zijn dat u alleen uw welzijn op het spel zet wanneer u uw weddenschappen plaatst en niets meer.

Sources for this article: